Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Πάμε για τρέλες;

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός ο τίτλος του ιστολογίου και της πρώτης μου ανάρτησης. Ενα ίσως από τα πιο αυθεντικά ποπ τραγούδια της δεκαετίας του 80 έχει ταυτίσει τις Σειχέλλες στο εθνικό συλλογικό υποσυνείδητο με έναν εξωτικό και άπιαστο προορισμό κάτι σαν τα Κύθηρα για τους ρομαντικούς της Δυτικής Ευρώπης του 19ου αιώνα στο πιο λούμπεν βέβαια.

Σειχέλλες λοιπόν για να ολοκληρώσω και την τρίτη έρευνα πεδίου αφού έχω ήδη επισκεφθεί Ερηνικό, Καραϊβική με τον Ινδικό να αοτελεί το τελευταίο ταξίδι. Προφανώς και ο τίτλος είναι αποπροσανατολιστικός, δεν έχω έρθει για τρέλες αλλά όπως και να το κάνουμε είναι πιο επικοινωνιακός και αυθόρμητος...

Τα πράγματα εδώ δεν είναι και τόσο ειδυλλιακά λόγω του κυκλώνα Felleng ο οποίος πέρασε ξυστά από τη χώρα και προκάλεσε σοβαρές καταστροφές στο νότο του Μάχε, το νησί που βρίσκεται η πρωτεύουσα και το 90% του πληθυσμού. Υποτίθεται ότι οι Σειχέλλες είναι εκτός της γραμμής των κυκλώνων αλλά φέτος δέχτηκαν αιφνιδιαστικά μια ασσύμετρη απειλή. Το ίδιο "προφυλαγμένο" υποτίθεται ότι ήταν και το Μπαρμπάντος στο οποίο είχα πάει πέρυσι αλλά όλο και πιο συχνά το επισκέπτονται τροπικές καταιγίδες. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, είναι παρούσα και οι νησιωτικές χώρες πλησίου του Ισημερινού θα πληρώσουν πρώτες το τίμημα.

Αυτή την περίοδο στις Σειχέλλες είναι η περίοδος των βροχών με τη μέση θερμοκρασία να βρίσκεται στους 28-30 βαθμούς, συνεχή βροχόπτωση και υγρασία όταν δεν βρέχει η οποία να ξεπερνά το 80%!!! Η αναπνοή γίνεται δύσκολη και ο ιδρώτας στάζει ποτάμι.

Α, και κάτι άλλο που κολλάει με τον τίτλο. Πριν φύγω επικοινωνήσα με το προξενείο των Σειχελλών στην Αθήνα για να ενημερωθώ για τις καιρικές συνθήκες. Με την ευκαρία τους ρώτησα αν υπάρχουν μόνιμα διαμένοντες Έλληνες στη χώρα. Μου απαντησαν ότι δεν είναι σίγουροι αλλά τους προηγούμενους μήνες είχαν στην κυριολεξία σπάσει τα τηλέφωνα του προξενείου που ρωτούσαν πληροφορίες για την έκδοση βίζας εργασίας. Εξαγωγή μεταναστών παντού και με κάθε τρόπο λοιπόν!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου